7 Nisan 2013 Pazar

Olmayan bir yolda, olmayan insanlarla, olmayan bir sona doğru.."Interstate 60"..




Hepimizin zaman zaman ihtiyaç duyduğu cevaplar.. Kimi zaman hayatımıza yön verebilecek, ancak bir türlü bulamadığımız cevaplar.. "Interstate 60: Episodes of the Road" tam da bu konuya değinen bir film, bir masal, bir arayış hikayesi. Biraz batının "büyüklere masallar"ı, biraz doğunun "kendini arayan insan" temalı öğretileri. Sonuç olarak 110 küsür dakika boyunca seyretmekten bir an olsun sıkılmadığım bir seyirlik.

20'li yaşların başındaki ana karakterimiz bir yandan hayallerinin peşinden gidip ressam olmak, bir yandan da babasının hayallerine uyup başarılı bir avukat olmak arasında gidip gelen, aşk hayatında doğru insanı bulamadığından emin bir gençtir. Doğum gününde "Amerika'nın dilekleri gerçekleştiren tek kahramanı" ile farkında olmadan tanışır ve yine işin aslını bilmeden dileğini tutar. Sonrasında ise bizi de arabasının arka koltuğuna alır ve var olmayan bir yolda kaderinin peşinden gaza basar. Yol boyunca karşılaştığı, her biri çok ama çok farklı, inceden mesaj kaygılı, öğretiler ve sosyal göndermelerle dolu karakterler hem "kırmızı BMW'li prens"imize, hem de bize yol göstericidir. Sonunda aradığı cevaplara ulaşan delikanlımız ile hoş geçirdiğimiz filmi hafızamızda uygun bir yere yerleştiririz.

Magic-8-ball, yukarıda değindiğim doğu ve batı kültürlerindeki mistik unsurların karışımı olan O.W. Grant,"yılandan korkmayan yalandan korktuğu kadar" Mr. Cody gibi çok özel karakterlerin ve eğlenceli detayların bulunduğu filmin bir diğer ilginç yanı ise "Back to the Future" serisinin senaristi Bob Gale'in bu filmin de yazarı ve yönetmeni olması, ayrıca aynı serinin Dr. Emmett Brown'ına can veren Cristopher Lloyd ve Marty'sine hayat veren Michael J. Fox'un da bu filmde yer alması. Diğer önemli karakterlerde ise Gary Oldman, Chris Cooper, Kurt Russell gibi isimlerin yer aldığını da belirtelim.

Bunca yıldır ıskaladığınız bir filmse bir an önce edinip izlemenizi tavsiye ederim bu eğlenceli arayış hikayesini. Ne söylesem filmle ilgili kopya vermiş olacağım, ya da filmi hafife almış olacağım, o yüzden kendiniz keşfettiğinizde anlayacaksınız neden bu filme vakit ayırdığımıveşans vermenizi istediğimi. Hoşça vakit geçirdiğiniz ve dersler çıkardığınız bir 116 dakika dilerim.
 İyi seyirler.


"Say what you mean, mean what you say". -Mr. Cody (Chris Cooper) .

Filmin Adı : "Interstate 60:Episodes of the Road"
Yapım Yılı : 2002
Yönetmen : Bob Gale
Oyuncular : James Marsden, Gary Oldman, Christopher Lloyd, Chris Cooper, Michael J. Fox, Kurt Russell, Amy Stewart, Amy Smart.
imdb Puanı : 7,6 /10 ( 16.539 oylama sonucu)

1 yorum: