2 Ağustos 2011 Salı

Mutluluk.. İki telin ucundaki mutluluk..

” Nathaniel ilk karşılaşmamızda oldukça utangaçtı. O’na, Green Street’teki inşaat sesleri arasında boğulan müziğini sevdiğimi söylediğimde kendini biraz geri çekti. Nathaniel’in ilk enstrümanı çelloymuş. İşin tuhaf yanı hiç keman eğitimi almamış. Sokağa düştüğü zaman enstrümanını değiştirmiş. O’na hayallerini, beklentilerini sorduğumda “Çok kolay şeyler.” dedi, ” Diğer iki teli de bulmak istiyorum.” .



2005 yılında, boşanmış LA Times yazarı Steve Lopez, bir hikaye peşinde caddelerde dolanırken Nathaniel’la ve müziğiyle karşılaşır. 2 teli kalmış kemandan çıkan ve sokağın homurdanışına karışan notalar etkiler ve sadece iyi bir hikayeden ibaret olduğunu düşündüğü bu müzisyen evsizle konuşmaya başlar. Hayattan tek beklentisi kemanının diğer iki telini de bulabilmek olan Nathaniel, gerçekten çok farklı bir hikayenin baş aktörüdür. 12 yaşında Beethoven aşığı bir genç olarak, ilk hocasının tavsiyesini ömür boyu taşıyacaktır aklında; kendisini müziğine adamak. Konservatuvar eğitimini yarıda bırakıp sokaklarda yaşamayı tercih edişinin arkasındaki neden ise hikaye ilerledikçe aydınlanır.  Steve, Nathaniel’e yardım etmek için sınırlarını zorlarken, bu mücadelenin ardında yatan geçmişini de merak ederiz. 


Gerçek bir hikaye olması yeterince ilham verici iken, Jamie Foxx ve Robert Downey Jr.’ ın muazzam oyunculukları da sıradan olabilecek bir hayat hikayesini çok yukarılara taşıyor gerçekten. Hikayenin duygu sömürüsüne kaçmamayı tercih etmesi de sizin salya sümük bir hikaye yerine etkileyici bir yaşam öyküsüne tanıklık etmenizi sağlıyor. Dozunda bırakılmış olması filmin dilden dile dolaşmasını önlemiş olabilir fakat boşa izlediğinizi düşündüğünüz nice filmi düşünürseniz, en azından alışılmıştan uzak bir hayat hikayesi ve iki usta oyuncunun abartıdan uzak, ama etkileyici oyunculukları için tercih edilebilir bir film.Genel beğeniyi düşüren esas neden ise Nathaniel’a aklının oynadığı oyunun nedeni seyircinin gözüne sokulmaması olsa gerek.

Boş olmayan hikayelerden yana ise tercihiniz, iyi seyirler dilerim.


Filmin Adı : The Soloist / Virtüöz
Yönetmen : Joe Wright
Yapım Yılı : 2009
Oyuncular : Jamie Foxx, Robert Downey Jr. , Catherine Keeler, Nelson Ellis .
imdb Puanı : 6,7 / 10 (17,895 oylama sonucu) .

* Son fotoğraf hikayenin sahibi gerçek kişilerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder