2 Ağustos 2009 Pazar

ADANAMA GÜZELLEME....




Yeryüzünün cehennem sıcağı nedir birebir yaşayan toprakları..Toprağından buram buram isyan fışkıran,Allahına kadar sevip Allahına kadar kızan memleketim...Toprakları bereketlim..Yalnız toprağı değil,insanı da yanan,kavrulan şehir..İsyanın sevgiyle buluştuğu diyar..Hem söven,hem seven,bu kadar derde,bu kadar sıcağa inat insanı sevmekten vazgeçmeyen cehennem yürek..Bambaşka bu toprak,bunca yürek..
Buram buram isyan kokar havan..Sıcaktır toprağın gibi yüreklerin de..Başını kessen dönmez haklılığından,adaletinden,haksızı korumaktan bu toprağın insanı..Nerde ezilen görse gırtlağına çöker karşısındakinin..Canını verir ama vicdanını bırakmaz..İnsaftan yoğurulmuş yüreği haksızlık nedir sevmez..
Mavidir,laciverttir sevdiği.En azından bir kere sövmeliyik 5 ocağın betonlarında,olmadı sokaklarında..Takımı hangi ligdeyse süper lig orasıdır nasılsa,gereği yoktur devşirme sevgilere gönül tribününde..Vazgeçmez "şimşek"inden kebaptan vazgeçemeyeği gibi..Kebap dedik ya..cennet meyvesi olsa gerek cehennem toprakların..Cehennem topraklar buralar gözüm..Biz peşin peşin çekeriz cezamızı,öte dünya direk cennet bize..
Rahatız,keyifliyiz..nerde yeşil orda mangal felsefemiz..Dünya borcumuz olsa gülmeli,güldürmeliyiz bi kere..Allahın adamı da sevemezse kim sevecek ya bu dünyayı..Canımızı dahil herşeyimizi vermeliyiz aşklara,dostluklara..Kendimizi adarız dost derdine,onla seviniriz onun sevincine..Dostuz,kardeşiz birbirimize..Allahına kadar..
Bizik..Adanalıyık..Allahın adamı,vicdanın ete kemiğe büründüğü yüreklerik..Biz başkayık be ciğerim..Başka kalak,kimseye benzemeyek emi...

KUTAY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder